Website analyse

Analyse en beveiliging

Als bedrijf willen we graag analyseren hoe veel bezoekers we op onze site hebben. Daarnaast willen we een globaal idee hebben waar onze bezoekers vandaan komen: Als Nederlands bedrijf, met een website in het Nederlands en met Nederland als doelgroep zijn we argwanend jegens bezoekers uit Aziƫ, Oost Europa en Amerika. De redenen om onze site te monitoren zijn dus statistische analyse en beveiliging. We verzamelen geen gegevens van bezoekers om deze door te verkopen en we proberen te vermijden dat onbekende automatische systemen dat wel doen.

Google Analytics

Er zijn allerlei manieren om statistieken te verzamelen en we hebben er een flink aantal geprobeerd, met wisselend succes. Op dit moment gebruiken we Google Analytics. Deze is zo krap mogelijk ingesteld: Alleen voor statistische analyse. Daarnaast staat de optie om de specifieke IP adressen van de bezoekers niet op te slaan aan. Voor zover we kunnen overzien wordt de privacy van de bezoekers van onze website niet beproefd.

Er is nog een andere reden om Google Analytics te gebruiken: Google waardeert sites die aangesloten zijn bij het systeem en daardoor zijn we beter vindbaar in zoekopdrachten.